#Turism Comuna Chinteni

Chinteni

TURISMUL

TURISMUL se referă la activitățile desfășurate de persoane, pe durata călătoriilor și sejururilor, în locuri situate în afara reședinței obișnuite, pentru o perioadă consecutivă ce nu depășește un an (12 luni), cu scop de recreere, pentru afaceri sau alte motive (OMT). Elemente de referință ale activității de turism: a) locul – în afara reședinței obișnuite; b) perioada – consecutiv, să nu depășească un an; c) scopul – recreere, afaceri sau alte motive.

Filmare aeriană Chinteni, judetul Cluj * Legat De Cluj LDC

Ecoturism...

Ecoturism...
Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=184814256692588&set=pcb.184819356692078

vineri, 15 octombrie 2021

Comuna Chinteni - Sol, vegetație, floră și faună

Solurile cu fertitlitatea ce mai ridicată din zonă sunt cele de natură podzolică, iar cele mai răspândite sunt solurile brune de pădure, negre de fânață, și negre de fânață umede, unde crește pipirigul, pe care se cultivă grâul și porumbul, orzul și ovăzul iar o parte sunt utilizate pentru pășuni și fânațe naturale. 

Vegetația este eterogenă, predominând stejarul și carpenul. Dintre speciile care intră în compoziția arboretelor predomină gorunul, carpenul, rășinoasele. Subarboretul este format din păducel, alun și măceș.

Flora cuprinde vegetație de stepă și silvostepă. 

Pe locul numit „Fânațele Clujului” există una dintre cele mai importante rezervații botanice din județ, iar la „Cerăi” (în apropiere de Pădureni) se află cea de-a doua poiană de narcise (ca mărime) de pe arealul județului Cluj.

Fauna este cea specifică zonei de pădure: căprioara, lupul, mistrețul, vulpea, iepurele de câmp, șoimul, fazanul, ciocănitoarea, mierla, graurul, cioara, cucul, sticletele. Din categoria păsărilor ocrotite întâlnim uliul șorecar, cucuveaua și bufnița. De asemenea, avem păsări de baltă ca barza și rața sălbatică. 

Fauna piscicolă este reprezentată de: crap, caras, plătică, roșioară, mreană, clean, porcușor iar dintre peștii răpitori: șalău, somn, biban, biborț și știucă.

Insecte dăunătoare (legumelor și plantelor de nutreț): cărăbușul de mai, gândacul de colorado, omizi și cosași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandare...

Comuna Chinteni - Potențial turistic

Potențial antropic Chinteni „Dealu Tulgheș”, sit arheologic categoria A, epoca migrațiilor, neolitic, epoca romană, epoca medievală, Latène,...