#Turism Comuna Chinteni

Chinteni

TURISMUL

TURISMUL se referă la activitățile desfășurate de persoane, pe durata călătoriilor și sejururilor, în locuri situate în afara reședinței obișnuite, pentru o perioadă consecutivă ce nu depășește un an (12 luni), cu scop de recreere, pentru afaceri sau alte motive (OMT). Elemente de referință ale activității de turism: a) locul – în afara reședinței obișnuite; b) perioada – consecutiv, să nu depășească un an; c) scopul – recreere, afaceri sau alte motive.

Filmare aeriană Chinteni, judetul Cluj * Legat De Cluj LDC

Ecoturism...

Ecoturism...
Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=184814256692588&set=pcb.184819356692078

vineri, 15 octombrie 2021

Comuna Chinteni - Relief și Climă

Relief

Zonă de dealuri, „Dealurile Clujului”, unitate de relief denumită „Podișul Someșan”. Aici întâlnim două trepte de relief: dealurile și luncile cu o altitudine care variază între 470 m (vatra satului) și 667 m pe dealul Chinteni ( vf Nucului).

Dealurile, cu pante domoale, sunt cultivate (în marea majoritate) cu pomi fructiferi, pășuni sau fânețe. Pe dealurile de vest predomină pădurea de foioase.


Rețeaua hidrografică este reprezentată de Valea Chintăului, care izvorăște din amontele localității Chinteni (pe parcurs primește mai multe pâraie) și curge până la confluența sa cu Someșul Mic, în aval de Municipiul Cluj-Napoca.

La aproximativ un km de Chinteni, pe valea lărgită și barată de vechi alunecări de teren,  s-a format un lac cu apă dulce unde, anual, sunt organizate concursuri de pescuit.

Lacul Chinteni
Climă

Climă temperat-continentală. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomandare...

Comuna Chinteni - Potențial turistic

Potențial antropic Chinteni „Dealu Tulgheș”, sit arheologic categoria A, epoca migrațiilor, neolitic, epoca romană, epoca medievală, Latène,...