Faceți căutări pe acest blog

#Turism Comuna Chinteni

luni, 17 februarie 2025

 #Turism

12 rute pentru 12 luni pline de descoperiri: ⬇️
#România este un ținut plin de comori ascunse, fiecare colț de țară având propria poveste de spus.
Fiecare lună din an te provoacă să explorezi o altă fațetă a fascinantei noastre țări: de la casteluri medievale cu aer misterios, la sate tradiționale unde timpul pare să fi stat în loc.
Planifică-ți încă de acum vacanțele și popasurile pe care le vei face pentru a redescoperi România!
Va fi un an cu adevărat plin de explorare, unde fiecare lună îți aduce o nouă destinație, o nouă poveste și o nouă aventură.
Pornește în aventură și explorează cele 275 de obiective turistice!”

miercuri, 29 ianuarie 2025

#TURISM #AGROTURISM #ALIMENTAȚIE PUBLICĂ #CHINTENI

 Agroturismul a apărut din dorința de a crește veniturile gospodăriilor rurale, prin valorificarea potențialului economic al acestora. Pentru a caracteriza agroturismul pe segmente specializate, se formulează o mulțime de definiții derivate.

*Din punct de vedere al spațiului de cazare, al asigurării bazei materiale, agroturismul poate fi definit ca o activitate capabilă să valorifice excedentul de cazare existent în gospodăria țărănească, pregătit și amenajat special pentru primirea de oaspeți, care poate deveni o ofertă fermă pentru dezvoltarea turismului.

*Din punct de vedere al activităților care gravitează în jurul gospodăriei țărănești, agroturismul poate fi definit ca un ansamblu de bunuri și servicii oferite de gospodăria țărănească, spre consumul persoanelor care, pe o perioadă determinată de timp, vin în mediul rural pentru relaxare, odihnă și agrement, cure terapeutice, tranzacții sau afaceri, pentru satisfacerea unui hobby, inițiere în arta meșteșugurilor tradiționale, pentru studii și documentare, precum și multe alte activități.
Produsele agroturistice oferite turiștilor sunt foarte diversificate și pot crea multe facilități:
- posibilitatea pregătirii mesei, de către turiști, din produse proaspete, obținute în gospodăria rurală;
- posibilitatea oferită turiștilor de a participa sau de a asista la o serie de obiceiuri tradiționale din gospodărie, localitate sau zonă, precum: nunți, spectacole folclorice, târguri sătești, hore, șezători, etc..
Fie că este vorba de turism rural sau de agroturism, conținutul activității se circumscrie coordonatelor:
- spațiul rural - cu aspecte referitoare la așezare din punct de vedere al mărimii, densității populației, structurii sociale, modului de utilizare a terenului, dar și la mijloacele de găzduire: tip, confort, poziție;
- locuitori – populația păstrătoare a unor tradiții, obiceiuri, dar și deținătoare a terenurilor, a echipamentelor de găzduire și chiar ofertant de servicii;
- produse - pe de o parte, produse agroalimentare consumate de turiști cu prilejul șederii în gospodăria țărănească și, pe de alta parte, produse turistice – atracții ce motivează deplasarea turiștilor.”

Alimentaţia publică se asociază tot mai frecvent activităţii de turism și reprezintă una din laturile importante ale servirii turistice, încadrându-se  în grupa serviciilor  de bază. Privită prin prisma calității sale de component al produsului turistic, aceasta determină calitatea prestației turistice în ansamblul ei.
La  modul  general, alimentaţia  publică  are  drept funcţie  principală  producţia  şi  distribuţia de  hrană și băutură,  în  condiţii de  securitate maximă faţă de clienţi. 
Un rol important îl are şi clasificarea funcţiilor pe care le îndeplinește alimentaţia publică în:
funcţii sociale;
funcţii economice;
funcţii educative;
funcţii de alimentație;
funcţii culturale.
Activitatea de profil în alimentaţia publică se desfăşoară în următoarea structură:
a. unităţi pentru servirea consumatorilor;
b. unităţi de producţie;
c.unităţi de depozitare şi păstrare.
Deşi nu este destinată să satisfacă în exclusivitate nevoi emanate de la consumatorul turistic, alimentaţia publică se asociază tot mai frecvent activităţii de turism, iar dinamica ei este din ce în ce mai mult pusă în legătura cu evoluţia dimensiunilor circulaţiei turistice.
Dezvoltarea turismului intern şi internaţional, perspectivele  ce se conturează în această privinţă, au impus sporirea preocupărilor menite să asigure alinierea dinamicii serviciilor de hrană, la aceea a volumului şi exigenţelor cererii.
Sursa: https://www.studocu.com/ro/document/universitatea-alexandru-ioan-cuza-din-iasi/management/6-alimentatia-publica/2591931

Garden Cafe Chinteni 





Câteva dintre locurile din România care merită vizitate iarna


Cluj-Napoca - feerie de iarnă
1. Munții Apuseni, cu ale lor panorame, menite parcă să-ți taie răsuflarea, constituie o destinație foarte apreciată.
2. Cluj-Napoca. Prezența iernii în orașul de pe Someș, în inima Transilvaniei, creează diferite experiențe, demne de încercat pentru toți cei care vor să aibă parte de bună dispoziție în aer liber. Experiențe de încercat: https://visitcluj.ro/iarna-in-cluj-napoca/
3. Hotelul de Gheață de la Bâlea, Munţii Făgăraș, un proiect creat din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, unic în Europa.
4. Mocănița de pe Valea Vaserului, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramureș.
5. Lacul Colibița, din satul cu același nume, aflat la poalele Munților Călimani. Se spune că este zona cu cel mai pur aer din țară.
6. Vatra Dornei, orașul considerat „perla Bucovinei, bogat în izvoare minerale, este și stațiune balneară.
7. Brasov, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, merită să fie vizitat în special iarna.
8. Zona Bran – Moeciu, unul dintre cele mai frumoase locuri pentru petrecerea vacanței de iarnă.
9. Sinaia, cu aerul curat de munte, Castelul Peleș - principala atracție turistică, peisajele de poveste, pârtiile de schi si snowboard, ar trebui sa te convingă să îți petreci aici vacanța de iarnă, sau măcar câteva zile de neuitat.
10. Marea Neagră înghețată. România are o deschidere destul de generoasă la mare, însă, ținând cont că apa îngheață doar când temperaturile minime ajung aproape de -20 de grade Celsius, nu toți avem ocazia să vedem marea transformată într-o superbă întindere de gheață.
Bran BV - Moeciu

Brașov

Sinaia PH - Castelul Peleș

Colibița BN

Bâlea SB - Hotelul de gheață


Constanța - marea înghețată

Valea Vaserului MM - mocănița

Vatra Dornei SV

Muntele Vlădeasa CJ



Chinteni

TURISMUL

TURISMUL se referă la activitățile desfășurate de persoane, pe durata călătoriilor și sejururilor, în locuri situate în afara reședinței obișnuite, pentru o perioadă consecutivă ce nu depășește un an (12 luni), cu scop de recreere, pentru afaceri sau alte motive (OMT). Elemente de referință ale activității de turism: a) locul – în afara reședinței obișnuite; b) perioada – consecutiv, să nu depășească un an; c) scopul – recreere, afaceri sau alte motive.

Filmare aeriană Chinteni, judetul Cluj * Legat De Cluj LDC

Ecoturism...

Ecoturism...
Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=184814256692588&set=pcb.184819356692078

Recomandare...

Comuna Chinteni - Potențial turistic

Potențial antropic Chinteni „Dealu Tulgheș”, sit arheologic categoria A, epoca migrațiilor, neolitic, epoca romană, epoca medievală, Latène,...